Kisvárda hírei

2014.03.05. 18:17

Dalaim 45 éve, Dinnyés József Kisvárdán

Kisvárda – <em>Dalaim 45 éve, a szeretet és küzdelem dalai</em> címmel mutatja be élőzenés DVD–jét, Dinnyés József daltulajdonos, március 6–án (csütörtökön) 15 órától a Várday István Városi Könyvtár olvasótermében.

Kisvárda – Dalaim 45 éve, a szeretet és küzdelem dalai címmel mutatja be élőzenés DVD–jét, Dinnyés József daltulajdonos, március 6–án (csütörtökön) 15 órától a Várday István Városi Könyvtár olvasótermében.

Dinnyés József, több mint fél évszázada (1963–ban) kezdett énekelni. Az egy szál gitáros, szájharmonikás, közéleti témákat megéneklő dalai miatt, a hatvanas évek második felétől, egy ideig magyar Bob Dylanként, "Bob Dinnyésként" emlegették, annak dacára, hogy Dinnyést is egyre jobban foglalkoztatta a magyar költészet. Alapító tagja (1966) és dalszövegírója volt az első magyarul éneklő szegedi zenekarnak, az Angyaloknak. Első legnagyobb sikerét 1967–ben a „Karrier” (Veress Miklóssal közösen írt) dalával lett közismert. Ezzel a dallal 2. lett az első magyar pol–beat fesztiválon.

„Vállaltam olyan csoda dolgot, amire senki se kért. Énekelek melegebb fényű, romlatlan csillagokért.” (Ratkó József: Éjszaka) –vallja Ratkó Józseffel együtt ars poétikáját.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!