Kisvárda hírei

2014.03.18. 07:41

Mentőöv a majdnem diplomásoknak

Nyíregyháza - Az országban minden megyében, összesen 73 helyszínen indítanák a képzéseket.

Nyíregyháza - Az országban minden megyében, összesen 73 helyszínen indítanák a képzéseket. Múlthét csütörtökön elindult a Diplomamentő program, melyre azok jelentkezhetnek, akik államvizsgájukat a hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítették, és ezt igazolják, vagyis már csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék diplomájukat. További feltétel, hogy ne álljanak hallgatói jogviszonyban, és vállalják az államilag elismert nyelvvizsga megszerzését, valamint rendelkezzenek alapfokú nyelvismerettel. A regisztráció és a jelentkezés is elektronikusan zajlik majd a www.ofa.hu honlapon.

Átlag feletti arányokkal

A programot 2015. december 31-éig meghosszabbították, eddig kell nyelvvizsgát szerezniük a résztvevőknek. Azok is jelentkezhetnek, akiknek csak a nyelvvizsga egyik része van meg. Összesen 73 helyszínen szeretnék elindítani a képzéseket országszerte, a pályázás során előnyben részesítik a regisztrált álláskeresőket, és azokat, akiknek lakhelyén az országos átlag felett van a munkanélküliségi ráta.

– A Nyíregyházi Főiskola is megtette ajánlatát a felhívásra a képzőhelyek kialakítása érdekében – tájékoztatta lapunkat Nagyné dr. Schmelczer Erika főiskolai tanár, a Szaknyelvi és Idegennyelvi Kommunikációs Központ vezetője. A központ 240 órás kurzusokat állított össze angol és német nyelven, s Nyíregyházán kívül Kisvárdán és Mátészalkán is szeretnék a kurzusokat elindítani.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!