Kisvárda hírei

2014.04.13. 13:03

Megjelenítik Krisztus szenvedését a nyolcadik kisvárdai keresztúton

Kisvárda - Nagykedden április 15–én a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében indul el a húsvét előtti, a város történetében a nyolcadik élő ökumenikus keresztútja, melyen Jézus szenvedéseire emlékeznek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.

Kisvárda - Nagykedden április 15–én a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében indul el a húsvét előtti, a város történetében a nyolcadik élő ökumenikus keresztútja, melyen Jézus szenvedéseire emlékeznek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán. A gyalogos körmenet a kisvárdai Római Katolikus Templomtól indul és a régi temető kápolnájánál ér véget a keresztút.

 Vállukon viszik a keresztet

 

A keresztút egyes állomásain az egyházak papjai rövid stációkat mondanak. A 14 állomásból álló keresztútimádság felidézi a szenvedéstörténetet Jézus Krisztus elítélésétől a Golgotára vezető úton át kereszthaláláig. A nagyböjt végéhez közeledve, az ökumenikus Keresztúttal is lehetőséget teremtenek a történelmi egyházak a ráhangolódásra, a hit legszentebb eseményére, amelyben a megváltást ünnepeljük. Feladatuknak tekintik, hogy Krisztust és a megváltás örömhírét másoknak is megmutassák.

 Ferenc pápa nagyböjti üzenete – 2014

 

Ferenc pápa az idei nagyböjti üzenetében többek között a következőket mondta: „Kedves Testvéreim! Nagyböjt alkalmából néhány gondolatot ajánlok figyelmetekbe, melyek segíthetnek a megtérés egyéni és közösségi útján. „Szegénnyé lett, hogy szegénységével gazdagítson minket (vö. 2Kor 8,9)

Szent Pál kifejezéséből merítem az alapgondolatot: „Hiszen ismeritek a mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelmét, hogy értetek szegénnyé lett, bár gazdag volt, hogy az ő szegénysége által ti gazdagok legyetek” (2Kor 8,9).

A nyolcadik kisvárdai ökumenikus keresztútra –ugyan úgy, mint az előző hétre – szeretettel várnak mindenkit, hogy látható módon jelenítsék meg Krisztus szenvedését.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!