Kisvárda hírei

2014.05.04. 22:10

Fülemülék éjszakája Kisvárdán

<p style="text-align: left;">Kisvárda – Töltsön velünk egy madárdalom májusi estét – invitál programjára a Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportja mely már négy éves múltjával sokat tett, a természetért a madarak, az állatvilág védelméért Kisvárdán és a térségben.

Kisvárda – Töltsön velünk egy madárdalom májusi estét – invitál programjára a Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportja mely már négy éves múltjával sokat tett, a természetért a madarak, az állatvilág védelméért Kisvárdán és a térségben.

Ha szereted a természetet, a madarakat, ott a helyed

 Az idei programtervükben, az idei évben, az alakulásukat követően immár negyedszer szerepel a „Fülemülék éjszakája”, a madárdalos májusi este.

–Minden érdeklődőt szeretettel várunk május 9–én, pénteken 17 órakor a Várfürdő–Strand bejáratánál, a Várkert felőli parkolóban –mondta Kiss Zsolt, a helyi csoport titkára. Ezen az estén minden érdeklődő, természetet szerető ember meghallgathatja, a világ legszebb hangú, éjszaka is éneklő madarának, a fülemülének az énekét a Várkertben és környékén, Kisvárdán.

 A program várhatóan 19–19.30 körül ér véget. A résztvevők megtekinthetik a leszedhető, kihelyezet odúkat a Várnál, a Vár–tónál és környékén.

Ha a szerencse is a résztvevők mellé szegődik, megtekinthetik az odúban lévő széncinegék, s más madarak odúba fészkelt piciny fiókáit, mint az elmúlt évben. Rövid odúzás után madárdalos séta, ismerkedés a fülemülével, és minden útba eső madárral.

A sétát s a természet értékeit a madarak hangját, a kora esti séta egyéb hangjait, Kiss Zsolt szakavatott előadásai teszik még érdekesebbé. A hazai –valamint a Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportjának tagjai alakulásuk óta– madarászok már évtizedek óta dolgoznak a természetért, az emberért a madarak és élőhelyük védelmén keresztül.

Céljuk, hogy megőrizzék hazánk páratlan természeti értékeit a maguk és az utódok örömére.

A résztvevők vásárolhatnak, madaras kitűzőket, CD–ket mely egyúttal adományozás is, amellyel a vásárlók támogatják a madarak és a természet védelmét.

Vincze Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!