Kisvárda hírei

2014.06.17. 13:16

Aki már nem vehette át ajándékát

Kisvárda  - Meggyőződése, hogy minden megfesthető, ami az emberek tájékozódását segíti a világban, és pozitív gondolatokat közvetít, a jóra való hajlamot sugallja.

Kisvárda  - Meggyőződése, hogy minden megfesthető, ami az emberek tájékozódását segíti a világban, és pozitív gondolatokat közvetít, a jóra való hajlamot sugallja.

– A képzőművészeten belül, mindent festő és rajzoló a kisvárdai festő–grafikus Szeifried Zoltán, a témaköröket, és technikákat is beleértve. Ceruza, toll, akvarell, diópác, akril, vegyes technikák, és persze az olajfestés a kifejező eszközei közé tartozik. A jelen és a múlt, nem utolsó sorban az emberi arc, ismert, vagy ismeretlenek a világ minden tájáról.

Grosics Gyula (Dorog, 1926. február 4. - Budapest, 2014. június 13.) magyar labdarúgó, az Aranycsapat kapusa, a Nemzet Sportolója, 86-szoros magyar válogatott. A sportsajtóban elterjedt beceneve a  "Fekete Párduc” volt.

Vendégségben a „fekete párdúcnál”

– 2013. március 28–án, Őry Lászlóval, a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnökével – emlékezik Szeifried Zoltán – együtt tettünk látogatást Grosics Gyulánál. A látogatás aktualitását, az akkor készülő „Aranycsapat” album megjelenése előtti aktualizálás volt. Gyula bácsi, a „Fekete Párduc” visszaemlékezései, kiadványunk előszavával, intelmeivel, jó tanácsaival, a felnövekvő generáció részére mindenképpen megszívlelendő. Nagy öröm volt vele újra találkozni a lakásán, otthoni környezetben, annak a tudatában, mint említette, hogy bejelentkezésem után eltanácsolta egy angol forgatócsoport kérését egy riportra. Készül kettő grafikám és egy újabb festményem is Gyula bácsiról, mint anekdotázóról.

 

Már nem vehette át az ajándékképet

2014. június 2-án, a bécsi kiállítása után Szeifried Zoltán meghívást kapott az új budai Sportiskolától egy bemutató kiállításra, mely Intézmény Grosics Gyula nevét viseli. A tárlatra Gyula bácsi is hivatalos volt, bár nagyon szeretett volna jelen lenni, de sajnos ez már nem volt lehetséges. Egy ajándék kép készült a Sportiskolának, és egy Gyula bácsinak is, aki már nem vehette át ajándékát.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!