Kisvárda hírei

2014.09.29. 10:23

Megújult a ravatalozó Döge községben

Döge - Ökumenikus istentisztelet keretében adták át több száz résztvevő jelenlétében.

Döge - Ökumenikus istentisztelet keretében adták át több száz résztvevő jelenlétében.Verőfényes időben avatták fel Döge községben a megújult ravatalozót, a hozzá kapcsolódó urnafalat, valamint egy példaértékű temetőparkot, illetve a rég óhajtott gépkocsi parkolót. A Himnusz eléneklése közben díszruhában, méltóságteljesen álltak sorfalat a nemzeti és a községzászló mellett a Dögei Nők Egyesületének tagjai.

Terjékné Eszterhai Enikő nagytiszteletű református lelkipásztor asszony igehirdetése után Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke szólt ünnepi köszöntőjében a dögei emberek közösségteremtő erejéről, példamutatásáról, hitéről. Titka Ivett 8. osztályos tanuló szavalatát követően dr. Nagy Péter polgármester beszédében megköszönte mindazoknak a munkáját, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy megszépüljön - egyelőre csak kívülről – a közel három évtizede épült ravatalozó.

Az önkormányzati szándékot tettek követték, teljesen önerőből valósult meg a környezetbe illő urnafal és az a park is, mely igényességével, a közepén álló életfa szimbolikájával ma a környék leggondozottabb temetőjévé emeli a dögeit. Kitűnő helyi szakemberek helyreállították az egykor igen jelentős anyagi áldozatokból megvásárolt gyászkocsit is. Papp Zsófia 9. évfolyamos tanuló szép szavalata előtt és azt követően a dögei Dalárda Kör tagjai református és római katolikus egyházi énekeket adtak elő. Nagy Zsolt római katolikus káplán, Máté Csaba görög katolikus parochus és Terjékné Eszterhai Enikő református lelkésznő megáldotta, illetve felszentelte az új urnafalat.

- Agárdy Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!