Kisvárda hírei

2014.09.10. 11:26

Önkormányzat 2014 - Többszörös a túljelentkezés

Nyíregyháza - Negyvennégy településen egyetlen jelölt indul a polgármesteri székért.

Nyíregyháza - Negyvennégy településen egyetlen jelölt indul a polgármesteri székért.

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban településenként meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Nyolcan egy helyre

A www.valasztas.hu keddi, 18 órai adatai szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 528 polgármester- és 3406 képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba, de sokan még döntésre várnak.

Kezdjük a böngészést a megyeszékhellyel és néhány nagyobb városunkkal! Nyíregyházán 8 polgármester- és 85 képviselőjelölt kéri majd a voksokat. A polgármesteri posztért dr. Kovács Ferenc a Fidesz-KDNP, Marsó Tamásné az MLP, Nagy László az MSZP-DK-Együtt-PM-F.E.-Összefogás, Vass Zoltán Géza a Jobbik, dr. Kiss Sándor a Nyugodt hétköznap, Szepessy Zsolt László az Összefogás Párt jelöltjeként, míg Máthé Csaba és Bakosi Benjámin független jelöltként indul a választáson.

Dr. Kovács Attila, Fehérgyarmat jegyzője lapunknak elmondta, a városban két polgármesterjelölt indul: dr. Péter Csaba függetlenként, Szalai László pedig a Fidesz-KDNP színeiben. A 8 képviselői helyért 22-en szállnak harcba, közülük a Fidesz-KDNP 8, a Jobbik 1, az LMP 1 jelöltet állít, függetlenként 12-en indulnak.

Vásárosnaményban Filep Sándor (Fidesz-KDNP), Adorján Béla (Jobbik) és Jenei Ferenc (MIÉP) között dől majd el, hogy ki irányítja az elkövetkező években Bereg fővárosát. A képviselőségért 24-en indulnak: heten a Fidesz-­KDNP, négyen a Jobbik, ketten a Phralipe színeiben, egy-egy jelöltje van az MSZP-nek, az MCP-nek és a MIÉP-nek Naményban, míg 8-an függetlenként vágnak neki az október 12-ei megmérettetésnek.

Újfehértón öten indulnak a polgármesteri címért: Puskás László a Fidesz-KDNP, Szi­lágyi Péter a Jobbik, Kis László a Nyugodt Hétköznap színeiben, míg Nagy Sándor és Antal Sándor független jelöltek – ismertette dr. Szűcs Andrea, a település jegyzője, s hozzátette: nyolc választókerületben összesen 39 képviselőjelöltre szavazhatnak az újfehértóiak.

Egyetlen jelölt

A listák között szemezgetve kiderült: 44 településünkön mindössze egyetlen jelölt szeretne polgármester lenni, így ha csupán egy szavazatot kapnak, akkor is biztosan a városuk, községük első emberei lesznek. Ilyen többek között Baktalórántháza, Balsa, Dombrád, Géberjén, Gyulaháza, Magosliget, Nagyecsed, Olcsvaapáti, Panyola, Szorgalmatos, Túristvándi és Uszka is. A megye örökös polgármestere címet akár ki is oszthatnák Bardi Bélának, aki egyedüli jelöltként biztosan tovább vezeti Gyulaházát, 38 év után újabb 5 évig.

Vannak nagyon népszerű községek – Buj, Beszterec, Hodász, Kisnamény, Nagyar, Nyírpazony, Pap, Pócspetri, Ököritófülpös, Szabolcsbáka –, ahol öten, illetve hatan aspirálnak a településvezetői posztra. Most sem hiányoznak a nagy visszatérők: Balkányban Marjánné Rinyu Ilona, Máriapócson Pálóczi Lajosné, Kisvárdán dr. Oláh Albert, Nagyhalászban Albók József, Nyírmihálydiban pedig Nyisztor Ferenc méretteti meg magát a polgármesteri posztért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!