Kisvárda hírei

2014.12.09. 09:53

Adventi énekek a dögei dalárdától

Döge - Egy éve alakult Döge községben az a dalárda, mely az eltelt rövid idő alatt is szép sikereket könyvelhetett el. Az 1930-as években már volt hasonló kezdeményezés a településen, de hosszú szünet következett.

Döge - Egy éve alakult Döge községben az a dalárda, mely az eltelt rövid idő alatt is szép sikereket könyvelhetett el. Az 1930-as években már volt hasonló kezdeményezés a településen, de hosszú szünet következett. Az új dalárda már tucatnyi helyen lépett fel, és aratott fergeteges sikert. A repertoárjukat tovább bővítették, majd december 7-én a második adventi vasárnapon adták elő műsorukat a helyi református templomban is. Az istentisztelet közben – melyen Terjékné Eszterhai Enikő lelkipásztor szolgált – a dalárda tagjainak előadásában ősi zsoltárok, adventi és karácsonyi református énekek hangzottak fel. A csodálatos hangú dögei férfiak sikerét jelzi, hogy 2015 tavaszáig több fellépésre is várják őket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!