Kisvárda hírei

2014.12.26. 17:52

Tovább ég a láng: Ökumenikus Karácsonyi Koncert Kisvárdán

Kisvárda - December 13–án Jótékonysági Gálakoncert volt Kisvárdán, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Kisvárdai Fesztivál Kórus tagjai közreműködésében mutatták be, Giacomo Puccini: Messa Di Gloria miséjét.

Kisvárda - December 13–án Jótékonysági Gálakoncert volt Kisvárdán, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Kisvárdai Fesztivál Kórus tagjai közreműködésében mutatták be, Giacomo Puccini: Messa Di Gloria miséjét.

A teltházas nézőtér közönsége vastapssal jutalmazta a fellépőket.

–A mi kórusunk –mondta többek között Leleszi Tibor polgármester– az egyházi kórusokból és sok lelkes kisvárdai polgárból állt össze. Ez a közösség, de minden közösség is nem csak a hamut őrizze, hanem a lángot adja tovább. Adjuk tovább a lángot, figyeljünk oda egymásra, segítsük egymást. Ezt szolgálta most ez a koncert is, melyben a kisvárdaiak egy újabb összefogás példáját adták a Fesztivál Kórus megalakításával. Az ének nem más, mint az ég és a föld üzenetváltása, a kapcsolat az égiekkel, egy csoda. A zene pedig nemesíti az embert.

Mertek nagyot álmodni

A zenekart és a kórust Faragó Sándor vezényelte, aki bizonyította munkájának, az együttes munkának az eredményét, a csodát, hogy Kisvárdán is lehet nagyot alkotni, összefogással és akarattal. A kórust vezénylő Faragó Sándor munkájának segítője és aktív munkatársa Bogya–Kis Áron református beosztott lelkipásztor. Az együttes munka eredménye volt a december 13–ai, szombat esti hangverseny. Az énekkar újabb bemutatkozása vasárnap este lesz a Római Katolikus Templomban.

Ökumenikus Karácsonyi Koncert

Vasárnap, december 28–án 18.30–tól a kisvárdai Római Katolikus Templomban, Ökumenikus Karácsonyi Koncertet adnak az ARCADELT kamarakórus, Református Gyülekezet Énekkara és a Római Katolikus Egyház Sollers Kórusa. A kórust, Bogya–Kis Áron és Faragó Sándor vezényli.

A Karácsonyi Koncertre a belépés díjtalan, s minden érdeklődőt szeretettel várnak a kórusok tagjai, karnagyai.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!