Kisvárda hírei

2014.12.31. 17:13

Visszatekintő: Szárnyal a Bárány-birodalom

Kisvárda - A cégcsoport az ország egyetlen száz százalékban integrált, csirke profilú vállalkozása.

Kisvárda - A cégcsoport az ország egyetlen száz százalékban integrált, csirke profilú vállalkozása.

A kisvárdai székhelyű Master Good Cégcsoport ügyvezető tulajdonosa március 21-én jelentette be: az elkövetkező időszakban ütemezetten 800 fős létszámbővítést hajtanak végre.

Bárány László ügyvezető tulajdonos futballhasonlattal élt: fel akarnak kerülni a Bajnokok Ligája főtáblájára, azaz cél az európai elit. Mindezt percre pontosan akkor jelentette ki, amikor a legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntőjének párosításait sorsolták Nyonban, és ifj. Bárány László épp svájci üzletet kötött.

Bárány Péter ügyvezető tulajdonos a termelési piramist vázolta fel. Eszerint három társaság (a Master Good Kft., a Master Szolg. Kft. és a Baromfi Coop Kft.) egysége alkotja a Master Good Cégcsoportot, amely az ország egyetlen száz százalékban integrált, csirke profilú vállalkozása. Összesen 380 ezer szülőpár tyúkot tenyésztenek, 43 millió tojást keltetnek ki, és a kikeltetett 38 millió darab csibét saját baromfitelepeken, valamint integrált csirkehizlaló telepeken nevelik föl. Az előző három esztendőben 18 milliárd forintot fordítottak fejlesztésekre, az idén 5 milliárd forint volt a mérték, ami révén modernebb lett a kisvárdai vágóüzem gépi-technológiai sora is, ezáltal májustól további 25 százalékkal nőtt a kapacitás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!