Kisvárda hírei

2015.04.21. 10:37

Belgyógyászok Tudományos Ülése Kisvárdán

Kisvárda - A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet–Magyarországi Szakcsoportjának Tavaszi Tudományos Ülését, Felső–Szabolcs központjában, Kisvárdán rendezik meg, április 24–én /pénteken/ kilenc órától a város központjában lévő Konferenciaközpontban.

Kisvárda - A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet–Magyarországi Szakcsoportjának Tavaszi Tudományos Ülését, Felső–Szabolcs központjában, Kisvárdán rendezik meg, április 24–én /pénteken/ kilenc órától a város központjában lévő Konferenciaközpontban.

A város két nagy tájegység határánál fekszik, keleten a Nyírség, nyugaton a Rétköz határolja. A Tudományos Ülés megnyitását követően Prof. Dr. Paragh György Észak–Kelet–Magyarországi Belgyógyász Társaság elnöke köszönti a megjelenteket. Ezt követően Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, valamint Harsányi Imre a Felső–Szabolcsi Kórház főigazgatója köszönti a Tudományos Ülés előadóit és résztvevőit.

Őszintén, egymás között a daganatos betegségekről

A rendezvény vezérfonala az onkológia tárgyköréből kerül ki – mondta tájékoztatásul Dr. Juhász Ferenc a Felső–Szabolcsi Kórház, Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. Az egyes előadások megtartására az adott téma országos illetve regionális szaktekintélyeit sikerült felkérni, mely lehetővé teszi a legmagasabb szintű prezentációt.

A program összeállításában az aktualitásokra igyekeztek a szervezők fókuszálni, szem előtt tartva a realitásokat. Különösen a nagy jelentőséggel bíró témában, mivel ez a térség az onkológiai eredetű mortalitás /halandóság, halálozási arány/ az országos átlagtól 15 %–kal magasabb. Minden évben, így most is nagyszerű alkalom ez, hogy tapasztalatokat kicserélve tudáskörök szélesedjenek, a szemlélet frissüljön, szakmai elhivatottság megerősödjön. A két programrészben neves szakemberek, egyetemi professzorok, docensek, osztályvezető főorvosok, egyetemi tanárok, tíz előadásban, Budapestről, Debrecenből, Miskolcról, Nyíregyházáról tartanak előadásokat, prezentációkat, a tumorok /daganatok/ jelenlegi gyógyító, kezelési terápiájukról.

Tapasztalatok cseréje

Az előadásokat megbeszélések követik, ahol tapasztalataikat cserélik ki, s beszélik meg terápiájukat a kezelések módszereiről. A rendezők bíznak abban, hogy a felkért előadók mellett a résztvevő kollégák is betekintést kapnak a gyógyító munkanapi gyakorlatába, amelyeket hasznosítani tudnak egyéni, eredményes munkájuk során. A szervezők remélik, hogy a Kisvárdán megrendezendő Tudományos Ülés olyan hasznos lesz, mint a korábbi szakmai találkozók voltak.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!