Kisvárda hírei

2015.04.07. 07:34

Erkély lángolt Mátészalkán - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. április 6-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. április 6-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy négyemeletes társasház harmadik emeleti erkélyén csaptak fel a lángok hétfőn délután Mátészalkán, az Alkotmány utcában. A tűz átterjedt a második emeleti erkélyre is, ahol ruhaneműk égtek és egy darab 11,5 kilogrammos PB gázpalack is volt, ami hőhatásnak lett kitéve. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk, majd a mátészalkai hivatásos tűzoltók a gázpalackot az erkélyről levitték és a visszahűtötték. A helyi hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, valamint a füsttel telített lépcsőházat nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt.

Liftben rekedt középkorú férfi kiszabadításához kérték a nyíregyházi tűzoltók segítségét hétfőn reggel Nyíregyházán, a Ferenc körúton. A tűzoltók liftkulcs segítségével kinyitották az ajtót és épségben kiemelték a beszorult személyt, aki nem sérült meg.

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tűzoltókat hétfőn napközben. Ópályiban, Gégényben, Kisvárdán és a Leveleki tó mellett is be kellett avatkozniuk kigyulladt száraz aljnövényzet oltásánál. Gégényben tizenkét hektár területen a nádas kapott lángra, ami veszélyeztette a közeli lakóházakat és egy magasfeszültségű villamos hálózatot is. A demecseri önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével fékeztek meg a lángokat, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!