Kisvárda hírei

2019.03.05. 11:02

Új orvosi eszközök Kisvárdán: haladni kell a korral

Kisvárda – Az eszközbeszerzések megkönnyítik a gyógyítást, a betegek javát szolgálják.

A mozgásszervi problémákkal küzdő betegek száma évről évre növekszik hazánkban. A szerteágazó betegségcsoportban alkalmazott kezelések elképzelhetetlenek ma már korszerű eszközök nélkül.

Új elektroterápiás eszközök

A mozgásterápia segítségével és a fizikoterápiás gépek szakszerű használatával többek között csökkenthető a mozgásszervi betegségeket kísérő fájdalom, növelhető az izomerő, visszaállítható az elvesztett mozgásképesség.

A Felső-Szabolcsi Kórház a legmodernebb elektroterápiás eszközök beszerzésével tovább bővítette a rehabilitációhoz szükséges eszköztárát – adta hírül az intézmény. A megvásárolt BTL-készülékek hatásfokban, működésben és esztétikailag is csúcsminőségűnek számítanak. Az orvostechnikai eszközöket gyártó cég képviselete a napokban ünnepélyesen is átadta a gépeket, amelyeket a részletes oktatást követően a részleg munkatársai ki is próbáltak. Hazánkban csak korlátozott számban rendelkeznek kórházak ilyen kombinált fizikoterápiás gépekkel a lökéshullám-kezeléstől a különböző alacsony- és középfrekvenciás kezeléseken keresztül a magas intenzitású lézer kezelésig.

Több funkció, megbízhatóság

Emellett a kisvárdai kórházban folytatódott a már régi, elhasználódott kórtermi ágyak és berendezési tárgyak cseréje is: 30 új elektromos kórtermi ágy és 110 új kórtermi éjjeli szekrény érkezett az osztályokra, amelyek minden szempontból megfelelnek a kor elvárásainak. Modern megjelenésű, megbízható, magas funkciókkal ellátott betegágyakat vásárolt az intézmény.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!