Kisvárda hírei

2014.06.18. 09:25

Hazai színházak is bemutatkoznak a kisvárdai fesztiválon

A pénteken kezdődő Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválján nemcsak határon túli, hanem magyarországi színházak is jelen lesznek.

A pénteken kezdődő Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválján nemcsak határon túli, hanem magyarországi színházak is jelen lesznek.A szakmai közönség mellett azoknak a nézőknek is szeretnének kedveskedni, akik a könnyedebb színházi műfajokat részesítik előnyben. A magyarországi színházak műsorából igyekeztek olyan előadásokat válogatni a fesztivál versenyen kívüli programjába, amelyek nemcsak szórakoztatóak, hanem színvonalukat tekintve is megállják a helyüket.

Így került a programba a budapesti József Attila Színház előadásában Dobozy Imre kalandregénye nyomán Verebes István átdolgozásával (és rendezésében) és a Republic együttes zenéjével a Hattyúdal című zenés komédia Tahi-Tóth Lászlóval, Magyar Bálinttal, Rékasi Károllyal, Nemcsák Károllyal, Láng Józseffel; a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda Paul Blake Római vakáció című zenés játékával jelenik meg Balla Eszterrel, Hernádi Judittal, Szikszai Rémusszal a főbb szerepekben.

A Debreceni Csokonai Nemzeti Színház egy klasszikusnak számító musicalt mutat be: Molnár Ferenc-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig. A fesztivál záróelőadása pedig Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre című darabja lesz Fullajtár Andreával és Őze Áronnal.

További információ: www.kisvarda.szinhaz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!