Kisvárda Master Good – Megbüntetett helyzetpocsékolás

Akt.:
Horváth Zoltánra (pirosban) fokozottan figyeltek a felcsúti védők
Horváth Zoltánra (pirosban) fokozottan figyeltek a felcsúti védők - © Fotó: www.kisvardafc.hu
Kisvárda – Az első félidőben eldönthette volna maga javára a felcsúti meccset a Kisvárda, ehelyett veszített a labdarúgó NB II rangadóján.

Nem olyan képet festett a Kisvárda Master Good felcsúti fellépésének első félideje, amilyet várni lehetett. A vasárnap kora délutáni NB II-es rangadó első felét ugyanis egyértelműen a vendégcsapat uralta a toronymagas bajnokesélyes ellen.

Már az első percben vezethetett volna a Várda, de Cseri Tamás ziccerből leadott lövését védte Hegedüs Lajos, majd még abból a támadásból Fodor Ferenc fejelt ígéretes helyzetből a kapu mellé.

Bátor taktikát választott a Kisvárda, bekerült a csapatba, és stabilitást adott a középpályának Horváth Adrián, mellette Talabér Attila játszott, a többiek viszont egyértelműen támadófeladatot kaptak. Talabér újabb veszélyes szabadrúgása után Gosztonyi András fejelhetett volna gólt, de nem jól találta el a labdát, ami Hegedüsről kipattant, majd Izing Martin is helyzetbe került, de elkapkodta a befejezést. A jó napot kifogó Cserinek volt egy nagy szólója, aminek végén Lucas Bertucci került – már másodszor – lövőhelyzetbe a tizenhatosnál, de túl sokat pepecselt a labdával. Cseppet sem vagyunk elfogultak, ha ennyi várdai helyzettel szemben a másik oldalon csak egyet tudtunk feljegyezni, akkor Prosser Dávid középre fejelt labdáját mentette Fodor Ferenc a kapu torkából. Úgyhogy a szünetben vezetnie kellett volna a vendégcsapatnak.

Hamar megkaptuk a választ arra, hogy ennyi lehetőséget nem lehet büntetlenül kihagyni. Főként, hogy Cseri fejében is ott volt a kisvárdai vezető találat, ehelyett az ellentámadásból a csereként beállt Tischler Patrik első megmozdulásából vezetést szerzett a hazaiaknak.

Rátett még egy lapáttal a Várda, mentek előre a vendégek, de helyzetet nem sikerült annyit kialakítani, mint az első játékrészben. Sőt, Márkvárt Dávid révén növelhette volna az előnyét a Puskás Akadémia. A végén még Oláh Gergőnek volt egy ígéretes meglódulása, de 18 méterről fölé lőtt, majd ugyanő a rendes játékidő utolsó percében be is talált, de előtte ellökte magától Hegedüs Lajos kapust.

A várdaiak javára válik, hogy a bajnokesélyes otthonában sem engedtek stílusukból, nagy tanulság viszont a helyzeteket az ilyen rangadókon különösen értékesíteni kell. Különben úgy jár a csapat, ahogy most a vendégek jártak.

– KM-BT –

NB II: 23. forduló

Puskás Akadémia–Kisvárda Master Good 1–0 (0–0)

Felcsút, 700 néző, v.: Pintér Cs. (Szalai B., Szécsényi).

Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Tóth B., Nagy Zs. – Márkvárt D., Sándor Gy., Gyömbér, Szatmári L. (Szakály P., 70.) – Prosser (Heffler T., 93.), Lencse (Tischler, 55.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Kisvárda: Ivancsics A. – Izing (Rajczi, 86.), Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Horváth A. (Fodor A., 67.), Talabér – Cseri T., Horváth Z., Gosztonyi (Oláh G., 77.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Gól: Tischler (1–0) a 62. percben

Percek, események

62. perc: Márkvárt passzolt balra Tischlerhez, aki megtolta a labdát Izing mellett, majd 14 méterről Ivancsics mellett jobb alsó sarokba lőtte, 1–0.

Mesterszemmel

Pintér Attila: – Azt gondolom, sokkal több lehetőségünk volt, mint a Kisvárdának. Kétség sem férhetett a győzelmünkhöz, és újabb három ponttal növeltük az előnyünket a feljutásra szintén pályázó riválisunkkal szemben.

Révész Attila: – A játékban voltak olyan elemek, amelyek tetszettek, de kikaptunk. A két csapat közötti minőségi különbség alapján nem alaptalan a hazaiak sikere. A gól után nem tudtunk újítani.Sporthírek


hirdetés