Bezárta kapuit a „Kori–sziget” Kisvárdán

Bezárta kapuit a „Kori–sziget” Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Vasárnap, február 4–én lehetett utoljára korcsolyázni Kisvárdán, a Vár–tói, „Kori–szigeten”. A működtetők előzetes összegzése alapján mintegy tíz ezren vették igénybe szolgáltatásaikat.

Kisvárda Város Önkormányzatának kezdeményezésére jégpálya épült a várkerti szigeten, a Lesz Feszt Promotions és az Alkossunk Várost Alapítvány megvalósításában. A tervek szerint –bízva az időjárás kegyességében már december 15–én birtokba lehetett volna venni a jeget a Vár–tó közepén lévő szigeten. Az időjárás viszont csak a december 18–ai nyitást tette lehetővé. A működtetők hétköznap délelőttönként, 09.00 órától 14.00 óráig iskolás csoportok részére biztosították a jeget díjmentesen. Általában 100–120 fő vett részt a délelőtti korizáson, a kellemes környezetben.

jegkori3

A korcsolyapálya működtetői alkalmi programokkal, szezonális partik és rendezvények megszervezésével szórakoztatta a Vár–tói korcsolyapálya a korcsolyázni vágyókat és a korcsolyázni tanulókat is. Az időjárás viszont sokszor megtréfálta, hiszen az elmúlt napok, rossz időjárási viszonyai, az esőzések miatt nem volt lehetőség korcsolyázni.

jegkori2

A „Kori–sziget” február 4–ével bezárta kapuit. Az előzetes adatok szerint, az elmúlt napokban nagyon sokan vették igénybe a korizási lehetőséget. Volt olyan nap is, amikor több mint fél ezren, „hasították” a jeget, a „Kori–szigeten”.

– Vincze Péter –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés