Kisvárda a főzési kampány harmadik állomása

Kisvárda a főzési kampány harmadik állomása
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Február 8–án, 11 órakor lesz a kisvárdai Felső–Szabolcsi Kórházban a “Főzzük körbe Magyarországot Kórházainkban” kampány roadshow-jának harmadik állomás. A házigazda Hegyi Henri D. főigazgató.

A „Főzzük Körbe Magyarországot Kórházainkban” című kampány ötlete dr. Német László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Ambrus György, a Magyar Gasztronómia Nagykövete és a gyulai Pándy Kálmán Kórház élelmezési osztályvezetőjétől származik.

Megfelelő tápértékű, jó ízű ételek a betegeknek

Jó volna, ha mindenki megbizonyosodna a felől, hogy valóban megfelelő tápértékű, jóízű ételeket kaphatnak a betegek. A betegétkeztetés a betegek gyógykezelésének része, igazodni kell a beteg állapotához, az ahhoz tartozó energiaszükséglethez.

Az első főzés 2017. november 21–én volt Gyulán, a második, december 10–én Egerben. A február 8–án, csütörtökön a Felső–Szabolcsi Kórházban, a főzést vezető séfnek, a dolgozóknak, azon alapanyagokból, kell elkészíteni a megfelelő ételt, amelyek a konyhán arra a napra tervezetten rendelkezésre állnak. A kampánynak az a célja, hogy bebizonyítsák a lakosság és a betegek számára, hogy biztosítható a betegétkeztetés minősége a rendelkezésre álló eszközökkel, alapanyagokból és gazdasági lehetőségekkel. Fontos, hogy a betegek jó ízű, megfelelő tápértékű ételt kapjanak. Továbbá fontos, hogy az íz világ, az illat és a küllem is megfelelő legyen. A test gyógyulása mellett a léleknek is épülni kell, és megfelelő étel a magyar ember lelkének alapvető fontosságú. Bizonyítva a betegeknek, a magyar lakosság számára, hogy a róluk való gondoskodás kiterjed erre a nem elhanyagolható részletre is.

– Vincze Péter –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés