Kisvárda Master Good – Az egységesség a kulcs

Jobban áll nekik a támadófoci
Jobban áll nekik a támadófoci - © Fotó: Dodó Ferenc
Kisvárda – A Kisvárda történetének első élvonalbeli idénye nem indult rózsásan.

Két vereség után távozott Kondás Elemér vezetőedző, a helyét ideiglenesen átvevő Kocsis Jánossal sem termett babér, majd az ötödik fordulóban már Dajka László ült a kispadon. A Várda belekezdett a pontgyűjtésbe, de szeptember végétől hét körön keresztül nyeretlen maradt, hogy aztán sorozatban szerzett hét ponttal zárja az őszt.

Nem jó visszahúzódni

– A játékosok vevők voltak arra az elképzelésre, amit én képviseltem, szinte pillanatok alatt eredményekben is megmutatkozott ez – értékelt Dajka László. – Nulla–tizenkettes gólkülönbség után, hét hármast csináltunk, óriási a kontraszt. Utána jött a debreceni vereség, aztán elkezdtünk kísérletezni. A szakmai igazgatónk, Jani és én összedugjuk a fejünket, így születnek a döntések. Próbáltunk javítani a védekezésünkön, és átalakítottuk a pontrúgásainkat. Ezekhez idő kell, két-három pontot elveszítettünk ezzel a kísérletezéssel, viszont a szezon vége majd megmutatja, hogy előrébb tudtunk-e lépni.

– Egy-két sérülés is közbejött, de egyre jobban megtaláljuk, hogy ki melyik poszton képes a legjobb teljesítményre – folytatta a tréner. – Továbbra is az a véleményem, az egy dolog, hogy próbáljuk stabilizálni a védekezésünket, de a mérkőzések megmutatják, mi sokkal eredményesebben futballozunk akkor, ha a védekezésünket följebb toljuk. Bármikor visszahúzódtunk, az keservesen végződött. Bátrabban kell futballoznunk, ebben előre is léptünk az utolsó fordulókban.

Jól dolgoztak a játékosok

– Más célunk nem lehet, mint a bennmaradás. Továbbra is mi vagyunk a legkevésbé összeszokott csapat, de alakulunk. Bizonyítani kell tavasszal, hogy jobbak lettünk. Ebben a rendszerben senkit nem lehet leírni, amíg nem lesz vége a szezonnak, addig nem tud megnyugodni az ember és temetnie sem szabad magát. Az egységességet kell bizonyítani, ha ez meglesz, akkor fogunk pontokat szerezni. A játékosok tisztességgel és becsülettel dolgoztak. A szakmai stábnak kell még inkább egységes vonalat követnie, hogy a lehető legjobban segítse a játékosokat a jó eredmény érdekében – zárta szavait Dajka László.

MK


Várdai mutatók

Őszi végeredmény

11. 18 4 4 10 16–35 16

Hazai pályán

11. 9 3 2 4 11–15 11

Vendégként

9. 9 1 2 5 5–20 5

Házi góllista: 4 gólos: Horváth Zoltán. 3 gólos: Brana Ilics és Vári Barnabás. 2 gólos: Sassá és Lucas. 1 gólos: Matija Misic.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés