Kisvárda Master Good – Megizzasztották a Vidit

Akt.:
A Vidi örülhetett szombaton
A Vidi örülhetett szombaton - © Fotó: molvidi.hu
Kisvárda – Érett a bravúr a címvédő otthonában, de most sem tartott ki az előny a meccs végéig.


Marko Nikolics, a MOL Vidi FC vezetőedzője a mérkőzés előtt, majd utána is kiemelte, hogy a Kisvárda Master Good öt-hat olyan labdarúgóval rendelkezik, amilyenekkel csak kevesek ebben a bajnokságban. A szerb tréner elsősorban a játékosok múltjára alapozta kijelentését, de tény és való, a szabolcsiak egyre inkább bizonyítják, nem érdemelnek kiesést. A Várda hétmeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött érkezett Székesfehérvárra, a szériának különösen a tavaszi mérkőzései adnak okot bizakodásra.

Veszélyes beadások

Mindezek ellenére meglepetésként hatott Brana Ilics vezető gólja az első félidő derekán. A találat némiképp a semmiből jött, nem is egy kidolgozott akció befejezése volt, Anel Hadzic és Vinícius Paolo is „sokat tett” a gólért, de ne kisebbítsük Ilics érdemeit – a Horváth Zoltán helyén játszó támadó szemfülessége és fürgesége nagyon jól jött ennél a szituációnál.

Addigra már a hazaiak is szerezhettek volna egy gólt, rögtön az első percben a léc mentette meg a Kisvárdát, később veszélyes beadásokkal kísérletezett a Vidi. A kapott gól után már olyan felfogásban futballozott a címvédő együttes, mintha csak percek volnának hátra, ez viszont megnyitotta a lehetőséget a kisvárdai kontrákra, ennek levezetésében a már említett Ilics mellett Gheorghe Grozavra és a Hugo Secóra is lehetett számítani. Az első játékrész hajrájában Felipének akadt dolga, de az újonc együttes jól védekezett, a Vidi fölénye meddő volt, ráadásul a Várdáé lehetett volna a slusszpoén.

A fehérváriak rendezték a sorokat a szünetben, a folytatásra úgy jöttek ki, hogy minél hamarabb egyenlíteni szeretnének. Elek Ákos közel járt ehhez, ám Felipe hihetetlen bravúrral hárította a közeli fejesét. A hazai beadások továbbra is veszélyesek voltak, ám míg az első félidőben rendre lemaradtak róluk a támadók, addig az 59. percben az egyébként is nagy kedvvel játszó Kovács Istvánnak pontos volt Huszti Szabolcs ívelése, a válogatott játékos nem is hibázott. Nem beszélhetünk arról, hogy összeesett volna ettől a vendégvédelem, de tény, hogy a következő gólt megelőző szituációban többen is bizonytalanok voltak, nem úgy Armin Hodzic.

Így is előztek

A Kisvárda tudott váltani a hajrára és az egyenlítéstől sem állt messze, de újabb találatot nem sikerült bevinnie, csakúgy mint Mezőkövesden, ezúttal sem tartott ki a végéig az előnye, ám ott legalább egy pontot ért az erőfeszítése. A forduló abból a szempontból szerencsésen alakult, hogy a Diósgyőr nem úszta meg az Üllői úti túrát, a Ferencváros elleni hétgólos vereségével annyit romlott a gólkülönbsége, hogy jelenleg a Kisvárda áll kedvezőbb pozícióban.

MK


Labdarúgás: NB I., 23. forduló

MOL Vidi FC–Kisvárda Master 2–1 (0–1)

Székesfehérvár, 1957 néző, v.: Berke (Ring, Szalai).

Vidi: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Hadzic, Elek (Nikolov, 81.) – Milanov (Hodzic, 61.), Kovács I., Huszti – Scsepovics (Pátkai, 88.). Vezetőedző: Marko Nikolics.

Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári (Protics, 85.) – Lucas, Karaszjuk – Seco (Sassá, 55.), Cukalasz, Grozav – Ilics (Horváth Z., 80.). Vezetőedző: Dajka László.

Gól: Kovács I. (58.), Hodzic (70.), ill. Ilics (32.).

Percek, események

1. perc: Milanov bal oldali beadásába Ene fejelt bele, a labda a lécen csattant.

32. perc: Vinícius és Hadzic kis híján összefutott, utóbbi fejelte hátra felé a labdát, amire lecsapott Ilics, egyedül kapura tört, és 8 méterről a jobb alsóba lőtt, 0–1.

59. perc: Huszti bal oldali beadása Vári feje felett elszállt, a hosszún Kovács levette a passzt, és 6 méterről a kapu jobb alsóba sarkába lőtt, 1–1.

70. perc: Kravcsenko nem tudott felszabadítani, csupán elrúgta Huszti elől a labdát, ami így Hodzichoz került, akinek 14 méteres lövése a bal kapufáról gurult a jobb alsóba, 2–1

Mesterszemmel

Marko Nikolics: – Fontos győzelmet arattunk, és elégedett vagyok a játékosaim teljesítményével, mert megfelelő mentalitással futballoztak, és rengeteg energiát mozgósítottak a győzelemért. Emellett a kötelező udvariasság nélkül megemlíteném, hogy a Kisvárdát remek labdarúgók alkotják, mindenkinek javaslom, hogy böngéssze végig a játékosok eddigi pályafutását. A Ferencvároson és a Vidin kívül nincs olyan NB I.-es csapat, amelynek ennyi rutinos és képzett futballistája lenne.

Dajka László: – Ugyanakkor a címvédő otthonában nem könnyű a mostani produkciónál is többet nyújtani. Mondhatnám, hogy egy góllal valóban jobb volt a Vidi, de mivel a hazai gólok előtt butaságokat csináltunk, a végén pedig egyenlíthettünk volna, maradt bennem hiányérzet. Ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra, mert kilencven percen keresztül helytálltak. Ha a hátralévő fordulókban kijavítjuk a hibáinkat és hatékonyabban támadunk, minden találkozón esélyünk lesz a győzelemre.


Az októberi döntetlen után most nem jött össze a bravúr
Kisvárda - A hétmeccses veretlenségi sorozatból érkező Kisvárda Master Good a címvédő Mol Vidi FC otthonában próbálta folytatni a jó szériáját. A szabolcsiak nem is kezdtek rosszul, ugyan többet volt a labda a fehérváriaknál és beadásokkal próbáltak helyzeteket kialakítani, de a hazaiak nem helyezté...Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés