Tudományos emlékülés Kisvárdán

Kép: Dr. Béres József a laboratóriumában, a még életében róla elnevezett záhonyi kollégium diákjai körében.
Kép: Dr. Béres József a laboratóriumában, a még életében róla elnevezett záhonyi kollégium diákjai körében. - © Fotó: Hasulyó Péter
Kisvárda – A tudás fényei – Teichmann Vilmos és Béres József szellemi öröksége címmel rendeznek július 9-én, csütörtökön tudományos emlékülést Kisvárdán, a Vetőmagkutató Kft. Teichmann Telepén.

Az emlékülés résztvevőit Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke köszönti, majd Komlósi István, a Debreceni Egyetem dékánja nyitja meg a rendezvényt.

Teichmann Vilmos munkásságáról Dr. Zsombik László, a DE ATK Nyíregyházi Kutató Intézetének igazgatója, Béres József szellemi örökségéról Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, a Teichmann és Béres szellemében végzett növénynemesítésről és kutatásról Dr. Kruppa József c. egyetemi tanár, a Kruppa-Mag Kft. ügyvezetője, az elődök tiszteletéről Dr. Nemes István, a MAG főszerkesztője tart előadást. A hozzászólásokat követően a résztvevők megkoszorúzzák majd Teichmann Vilmos és Béres József telephelyi emléktábláit is.

– Tancsik Róbert –Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés