Sport

2016.10.23. 14:34

Életük nagy esélyét próbálják megragadni

Kisvárda - A magyar amatőr válogatott Horvátország, Azerbajdzsán és Finnország ellen játszik Kisvárdán.

Kisvárda - A magyar amatőr válogatott Horvátország, Azerbajdzsán és Finnország ellen játszik Kisvárdán.

Közeleg a nagy fellépés. Mint arról hírt adtunk, október 24-28. között megyénk két városában rendezik az amatőr Európa-bajnoki csoportselejtezőjét, amelyen a hazánkat képviselő együttes valamennyi tagja szabolcsi színekben szerepel.

A bökkenő csupán annyi: a keret jelentős mértékben kicserélődött a tavaszi, magyarországi selejtező megnyerése után, mivel azok, akik a nyáron NB-s osztályokba igazoltak, a szabály következtében már nem bevethetők az UEFA tornán. Ekképpen a továbbra is Gerliczki Máté, Kiss Gábor edzőpáros irányította szakmai stábnak nyolc futballista hiányát kell orvosolni, ami meglehetősen bajos feladat. Mindenesetre az elmúlt héten két napra, mini felkészülésre összetrombitálták a házigazda különítményt, a semminél pedig ez is több. Egyébiránt a huszonhárom fős csapat létszáma hamarosan szűkül: a kvalifikációs eseményre ugyanis csak tizennyolc labdarúgó nevezhető.

Cseppet sem mellékes információ, hogy a mieink valamennyi mérkőzésüket (mindannyiszor 13 órától) Kisvárdán játsszák: sorrendben hétfőn (október 24.) Horvátország, szerdán Azerbajdzsán, míg pénteken Finnország ellen. A magyar legénység főhadiszállása Nyíregyházán lesz, ahol a várdai összecsapásokkal egy időben a másik két érintett válogatott is pályára lép – a Városi Stadionban. A csoportgyőztes szerez jogot a franciországi Eb-döntő részvételre, ahol nyolc csapat mutathatja meg magát.

– A horvátokkal játszunk először, akik két éve Európa-bajnoki döntőt vívtak az írekkel és 1–0-ra kikaptak – utalt a nyitány nehézségi fokára Gerliczki Máté. – Az akkor szerepelt keretből várhatóan nyolc-kilenc ember most is itt lesz, így nyugodt szívvel a torna esélyeseinek nevezhetjük őket. Ezt ki lehet jelenteni, annál is inkább, mert szervezett csapatról beszélünk, amely kiváló felépítésű labdarúgókat vonultat fel. Nekünk nyolc embert ki kellett cserélnünk, a frissen behívott emberek nagyon ügyesek, hátrány viszont az összeszokottság hiánya. A támadórész, illetve a védelem gyakorlatilag teljesen új összetételű, éppen ezért a Tiszaújvárosban töltött két napot próbáltuk minél hasznosabban eltölteni. Mivel a hét végén még bajnoki meccseket rendeznek, és hétfőn már kezdünk, ennyi jutott az ismerekedésre, ettől függetlenül természetesen a legjobb eredmény elérésére törekszünk.

- KM-KT -

A névsor

A magyar amatőr válogatott végleges kerete

Kapusok: Gagyi Sándor (Nagyhalász), Jakocska Csaba (Tiszavasvári)

Mezőnyjátékosok: Csáki József, Varga Attila, Majoros Ádám, Suskó Ádám, Deme Attila (mindannyian Rakamaz), Orosz Máté, Prakonkham Ádám (mindannyian Sényő), Cseh Kristóf, Gál Norbert (mindkettő Tiszavasvári), Fejes János (Vásárosnamény), Jeddi Béla (Mátészalka), Orosz Dániel (Nyírgyulaj), Szaffián Szabolcs (Tuzsér), Kiss Tamás (Újfehértó), Costea Petru (Jánkmajtis), Simon Dániel (Nagyhalász)

A szakmai stáb: Gerliczki Máté (vezetőedző), Kiss Gábor (edző), Molnár Zoltán (kapusedző), Bekecs Sándor (masszőr), Nagy Enikő (sportpszichológus), Bazsánt József (csapatvezető)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!