Horgász

2023.07.06. 10:00

A Bujtos harcsáira várnak a horgászok

Sokan nem is gondolnák, hogy harcsák is élnek a Bujtosi-tóban.

KM

A Bujtosi-tó jó élőhelyet jelent a harcsának

Forrás: Illusztráció: M. Magyar László

Hamarosan bebizonyosodik, hogy igenis élnek, s arról is keresztmetszetet kaphatunk, hogy vajon mennyien. A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület ugyanis 2023. július 22-én nyílt nevezésű harcsafogó csapathorgászversenyt rendez 200 ezer forint összdíjazással a tónál. 

Kizárólag csapatban 

A verseny napján, vagyis július 22-én 0 órától július 23-án 10 óráig horgászati tilalom lép életbe a tó egész területére. A verseny egyfordulós, az országos versenyszabályzat szerint rendezik meg. A versenyre kizárólag csapatok nevezhetnek (egy csapat 2 főből áll + 1 fő segítő igény esetén, de a segítő nem horgászhat). Ha 10 csapatnál kevesebben jelentkeznek, a versenyt nem rendezik meg. A versenyen induló csapatok száma limitált: 19 csapatot tudnak elhelyezni a tavon. Egy csapat négy bottal (2 bot/fő) horgászhat. Botonként két egyágú horog szerelhető. A versenyen csónak (elektromos és evezős), halradar, szonár és GPS használata megengedett. 
A versenyen partról dobva és csónakból behúzva egyaránt lehet horgászni, de a horgászat csak a partról történhet. A nevezési díj: 20 ezer forint csapatonként. A nevezési és befizetési határidő: július 15.

 KM 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!