Tiszadob

2023.07.06. 09:00

Négy bajszos is rárabolt a kárászokra

A fárasztásoknál vigyázni kellett az aljnövényzet és az elburjánzott sulyom miatt.

MML

Nem ismeretlen a Horgász, vadász oldal rendszeres olvasói előtt a tiszalöki Pintye Róbert neve, hiszen már több horgászkalandjáról is beszámoltunk rovatunkban. A napokban ismét hazautazott Portugáliából, s ahogy lenni szokott, most is szakított időt harcsázásra. 

Megérte a fáradságot 

– Nehéz volt harcsázni június végén, hiszen változatos időjárás fogadott itthon: rövid időn belül csökkent és növekedett a légnyomás, a harcsa pedig igen érzékeny a frontra. Ráadásul ilyenkorra már a vízi növényzet is elszaporodik, nehéz megközelíteni a készség behúzásával azokat a helyeket, ahol számításaim szerint a harcsák vannak. 

A négy harcsával 
Fotó: Pintye Róbert archívuma

– Most is a spannolós módszert alkalmaztam, s volt úgy, hogy 1-1,5 órába is beletelt, mire egy-egy helyet kialakítottam, s behúztam oda a készségeket. Sötétedés előtt minden a helyére került. Így utólag azt mondhatom, megérte a fáradságot – elevenítette fel az emlékeit Pintye Róbert. 

– A menyasszonyommal kora délután érkeztem a tiszadobi holtághoz, s a szokott helyen kezdtünk el horgászni. Egészen 22 óráig várni kellett, akkor rabolt rá a kárászra az első harcsa, majd egy óra múlva jött a következő. Közben volt két hallopás is, majd ismét sikerült még kettő bajszost megakasztani, a legnagyobb 40 kilogrammos volt. 

– A fárasztásoknál vigyáznom kellett az aljnövényzet és az elburjánzott sulyom miatt, nem lehetett kapkodni, több időt vett igénybe a harcsák partra emelése – tette hozzá Pintye Róbert. 

Augusztusban a nagy kihívás 

Természetesen valamennyi zsákmány visszakerült a holtágba. Pintye Róbert számára ezek a horgászatok tulajdonképpen edzések, igyekszik minél jobban kiismerni a harcsák szokásait, hiszen az igazi megmérettetés augusztusban lesz a számára: az Al­phaCat Fishing Team tagjaként részt vesz majd a II. Hegyalja Harcsafogó Kupán, ahol az első helyezéssel járó díj minden harcsázó horgász számára nagyon ígéretes: a győztes csapat tagjai ugyanis néhány napot a Pó folyónál tölthetnek. 

MML 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában