szon-sportoldal

2008.12.09. 09:35

Óriási gondok vannak Kisvárdán

<p>Miként 2000-ben, úgy a mostani téli szünetben is a megszűnés határára sodródott a labdarúgó NB III. Tisza-csoportjának őszi szezonjában remekül szereplő, végül negyedik helyen záró csapat.</p>

Derült égből villámcsapás. Lemondott a Várda SE NB III-as futballcsapatának teljes szakosztályvezetése. Noha, a Kocsis János irányította gárda halovány kezdés után maradandót alkotott: a sorozatban behúzott mérkőzéseknek köszönhetően a negyedik pozícióban rakétázott a táblázaton hátránya csupán négy pont, az élen nyomuló Nagyecseddel szemben - a jelek szerint nagy a baj. Hiába a jó szereplés a masszív gárda atomjaira eshet szét.

A gondok az anyagi okokra vezethetőek vissza. Jóllehet, hogy a helyi futballszerető vállalkozók rengeteg anyagi támogatást jelentettek a csapat számára, azonban a a hozzánk eljuttatott információk alapján a város képviselőtestülete révén korábban megszavazott támogatást csak részben bocsátotta az önkormányzat az egyesület rendelkezésére. Ennek következtében az esztendő végére felhalmozódott hiány miatt padlóra került a labdarugó szakosztály.

A kisvárdai foci megszűnése azért is sajnálatos lenne, mert a 150 igazolt játékosból mintegy százhuszan 9 és 20 év közötti fiatal kisvárdai sportoló, akiket ilyen módon megfoszthatnak az egészséges testmozgástól és hasznos időtöltéstől. Nem is beszélve azokról a focirajongókról akiknek sok esetben a hétvégenkénti szurkolás jelenti kikapcsolódást és feltöltődést a mindennapokban. Arról nem beszélve, hogy a gyönyörű környezetben lévő, mindig ápolt, gondozott létesítmény és az edzőpálya is üresen maradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!