Helyi közélet

2016.03.15. 10:15

Az alma és a fája

<em>Szezám tárulj! – kiáltotta el magát közel száz fiatal egyetemista, majd sorra nyíltak meg előttük a nyírbátori és mátészalkai gyárkapuk.</em> <strong>Tarnavölgyi Gergely jegyzete.</strong>

Szezám tárulj! – kiáltotta el magát közel száz fiatal egyetemista, majd sorra nyíltak meg előttük a nyírbátori és mátészalkai gyárkapuk. Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

A Szabolcsi Karrier Generátornak köszönhetően mára jó szokássá vált, hogy a karrierjük kiteljesedéséhez vezető rögös úton egyelőre csak araszoló hallgatók beleszagolhatnak egy jól prosperáló cég életébe; jómagam az idén két céghez kísértem el a fiatalokat, ezzel együtt másodízben vettem részt az évről évre egyre sikeresebb Nyitott Gyárak Napján.

Sajnos manapság nem az a trend, hogy egy fiatal szabolcsi gyerek a megyében szeretne maradni, közel a családhoz és az alma materhez. Épp ezek miatt volt szívmelengető hallani azt, ami több hallgató szájából is elhangzott, mikor a jövőjükről, a pályaválasztásról kérdeztem őket: „nem akarok a megyéből elmenni, nem akarok Dunántúlra menekülni”.

De jó is volna megélni, hogy akkor is értékes és kelendő a szabolcsi alma, ha nem esik olyan messze a fájától! Mindenesetre jár egy kalaplengetés a Nyitott Gyárak Napja szervezőinek, hogy évről évre azon fáradoznak, hogy összehozzák a keresletet a kínálattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában