Kézilabda

2019.12.17. 10:12

Sok problémával küzdöttek

Az őszi mérkőzések végére kovácsolódtak igazi csapattá.

Nácsa Gáborék (15) hazai pályán szerepeltek jobban

Fotó: Pusztai Sándor

A Tiszavasvári az előző szezonban a hetedik helyen fejezte be az NB II.-es pontvadászatot. Hadas Sándor gárdája remekül rajtot vett ebben a szezonban, első három mérkőzését megnyerte. Utána viszont megtorpantak és a következő három találkozón pont nélkül maradtak Feind Zoltánék, a maradék öt mérkőzésükön váltakozó sikerrel szerepeltek, győzelmek és vereségek váltották egymást.

Hazai pályán erősek

– Az ez évi bajnoki küzdelmekre július végén kezdtük el a felkészülést. Nagy ambícióval láttunk munkához. Sok problémával kellett megküzdenünk, melyek közül a létszámgondot szeretném kiemelni, mely mind a felkészülési, mind a versenyidőszakban hátráltatta az érdemi munkát – kezdte értékelését Hadas Sándor, a Tiszavasvári mestere. – Arra nem számítottam, hogy a tavalyi keretünkből hét játékosom is hiányozni fog. Mégis ebből a helyzetből próbáltunk a fiúkkal közösen erőt meríteni, olyan pozitív dolgokat kiemelni, mely segítségével csak fejlődhetünk. Munkánk során nagy hangsúlyt fektettünk a fiatal, tehetséges ifjúsági korú játékosok beépítésére, valamint az egyéni képzésekre, de fontos szempont volt az eredményesség megtartása is.

A Tiszavasvári pontjai zömét hazai pályán szerezte, a hat mérkőzésből ötször hagyta el győztesen a parkettet. Idegenben viszont rendre alulmaradtak Benyusz Kendéék, a megszerezhető tíz pontból mindössze kettőt szereztek házon kívül.

– Igaz, hogy csak a hatodik helyen végeztünk, de jelen helyzetben ez egy nagyon jó eredmény. Voltak bravúrok, fájó vereségek, mégis úgy érzem, hogy az őszi küzdelmek végére csapattá kovácsolódtunk – fogalmazott Hadas Sándor.

Vasvári mutatók

Őszi végeredmény

6. 11 6 – 5 323-305 12

Hazai pályán

6 5 – 1 195-159 10

Vendégként

5 1 – 4 128-146 2

Házi góllövőlista. 63 gólos: Nagy Ádám. 59 gólos: Benyusz Kende. 47 gólos: Gazdag Richárd. 36 gólos: Balázs Máté. 30 gólos: Bor Márk. 25 gólos: Feind Zoltán. 17 gólos: Kathi István, Nácsa Gábor. 14 gólos: Kovács László. 7 gólos: Kiss Krisztián. 5 gólos: Lippai Alex. 2 gólos: Boczák Kornél. 1 gólos: Tóth Bendegúz.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!