Magyarország

2011.06.15. 21:48

Kolompár-per: A bíróság elrendelte a másodrendű vádlott letartóztatását

<p>Kecskemét (MTI) - A Kolompár Orbán és társai ellen folyó büntetőper szerdai tárgyalási napján a bíróság elrendelte Kolompár László másodrendű vádlott letartóztatását, mert többször nem jelent meg a kitűzött tárgyaláson és nem volt elérhető - közölte Sárközy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szóvivője az MTI-vel.</p>

Kolompár László akadályozta a bizonyítási eljárást, ezért Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró elrendelte a vádlott letartóztatását - mondta a bíróság szóvivője.

A letartóztatás nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a határozat ellen - tette hozzá Sárközy Szabolcs.

Kolompár Orbán és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött, majd 2010 nyarán indult újra a Kecskeméti Városi Bíróságon. Az elsőrendű vádlott szabadlábon védekezik a bizonyítási eljárásban, melyben három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, magánokirat-hamisítás vétségével, sikkasztás bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendje megsértésének vétségével vádolja az ügyészség.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!