Nyíregyháza hírei

2015.03.17. 09:16

A figyelmeztetéstől a feljelentésig

Nyíregyháza - Eredményes volt a három napon át tartó közlekedésbiztonsági ellenőrzés a megyében.

Nyíregyháza - Eredményes volt a három napon át tartó közlekedésbiztonsági ellenőrzés a megyében.

A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) idei ellen­őrzési terve alapján március 9–11. között közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott. Az európai kampány keretében a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték a rendőrök.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében végrehajtott ellenőrzések során 86 esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági öv – 61 esetben a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét –, egy alkalommal pedig a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztását – tudatta Fehérvári Marietta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A hatóságok három alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések – vagyon elleni, kábítószerrel, valamint illegális migrációval kapcsolatos bűncselekmények elkövetésének gyanúja – miatt, ebből egy esetben körözés alatt álló személyt fogtak el. Az egyenruhások a háromnapos közlekedésbiztonsági ellenőrzés során a tapasztalt jogsértések miatt feljelentést tettek, helyszíni bírságot 22 alkalommal szabtak ki, és 20 személyt figyelmeztettek.

– Az akció eredményes volt, és továbbra is felhívjuk a figyelmet a passzív biztonsági rendszerek fontosságára, hiszen ezek használatával jelentősen csökkenthető a személyi sérüléssel járó balesetek száma – tette hozzá a százados. Megtudtuk azt is, az év végig szinte minden hónapban terveznek többnapos közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!