Nyíregyháza

2019.09.27. 12:15

Jótékonysági futás az állatok világnapján

Az állatok világnapja alkalmából jótékonysági futást hirdet a Csatorna utcai állatotthon.

Man running with dog in the park at sunny day.

A helyszín az Erdei tornapálya, a távolság körülbelül négy-öt kilométer, az indulók a nevezési díjjal a menhely lakóit támogatják. Az első helyezett jutalma ugyanaz lesz, mint azé, aki utolsóként teszi meg a tornapálya és a sínek közötti szakaszt oda-vissza: sok kutyapuszi, fülig érő és nyelvkilógatós mosolyok. Az sem számít, ha a nevezők nem futnak, lehet kocogni, sétálni, a lényeg, hogy mindenki teljesítse a távot. A visszaérkezőket zsíros kenyérrel és teával fogadják.

Önkénteseket várnak

A jótékonysági futásra október 5-én, szombaton 8 órától 9.30-ig lehet regisztrálni, 10 órakor pedig elstartol a futam. A szervezők azt kérik, hogy aki saját kutyával indul, mindenképpen vigye magával az állat oltási könyvét. Arra is lehetőséget kapnak a mozogni vágyók, hogy az Állatbarát Alapítvány lakóival vágjanak neki az erdőnek, nekik privát üzenetben kell jelentkezniük az állatotthon közösségi oldalán, illetve a futás előtt érte kell menniük, majd vissza kell vinniük az ebet. A szervezők önkénteseket keresnek a regisztrációhoz, de jól jönne a segítség a kenyérkenéshez is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában