Babják Zoltán lett Beregszász új polgármestere

By Palkó István
Akt.:
Babják Zoltán lett Beregszász új polgármestere
Babják Zoltán lett Beregszász új polgármestere
Babják Zoltán, az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az időközi beregszászi polgármester-választás során, az előzetes eredmények alapján.

A soron kívüli választásra azért volt szükség, mert a korábbi városvezető – Gajdos István – az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke a kormányzó Régiók Pártja színeiben mandátumot szerzett a tavalyi parlamenti választáson.

A Vérke-parti városban a választásra jogosultak 50,7 százaléka vett részt vasárnap. Összesen 10 065-en járultak az urnákhoz. A három magyar induló közül Babják Zoltán 5547, Orosz Géza, a FIDESZ által kiemelten támogatott Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség jelöltje 1136, míg Balogh Ottó az Ukrán Szocialista Párt jelöltje mindössze 136 voksot kapott.

A magyar indulók legnagyobb riválisának tartott, magyarellenességéről elhíresült, viszont egyes források szerint már magyar állampolgársággal is rendelkező Olga Bizilja 2314 szavazatot gyűjtött be. A maradék hat ukrán induló összesen kb. 500 voksot kapott.

– Köszönet illeti Beregszász polgárait, hogy ilyen magas arányban vettek részt az időközi polgármester-választáson – nyilatkozta a Kárpáti Igaz Szó-nak a győzelmet követően Babják Zoltán. – Külön köszönettel tartozom azoknak, akik támogattak. A választási eredmény visszaigazolja, helyes döntés volt, amikor az összefogás, az együttműködés politikája mellett tettük le a voksunkat. Továbbra is az együttműködés híve vagyok, s minden beregszászi lakos polgármestere kívánok lenni.

– Palkó István –
hirdetés