Magyarország

2007.12.22. 18:30

A táblának hűlt helye volt

<p>Sátoraljaújhely - Két irányból tettek ki behajtani tilos táblákat a sátoraljaújhelyi úgynevezett gyaloghatárnál a szlovák oldalon. Az egyik tábla szombat reggelre eltűnt, a másikra fekete szalagot kötöttek.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-tablanak-hult-helye-volt/cn/boon-news-em_01-20071222-040729"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Szlovákiából behajtani tilos</B></A></p>

Az egykori határátkelőhely szlovák kezelésben maradt és a szlovákújhelyi önkormányzat korábban állást foglalt arról, hogy ezen a szakaszon nem engedik át a gépjárműforgalmat, mert az megítélésük szerint jelentősen megnövelné a településen áthaladó forgalmat és ez balesetveszélyt jelentene. Ez a határátlépési pont volt a nyolcvanas évekig a közúti határátkelő Sátoraljaújhely és Szlovákújhely között.
A december 21-i határnyitáskor Magyarország felől a Ronyva-híd szlovák részére, szlovák oldalról pedig a szlovákújhelyi vasútállomáshoz vezető útszakasz bal oldalára helyezték ki Magyarország irányába a behajtani tilos táblákat. Ezek közül az egyik szombat reggelre eltűnt, a másikra pedig fekete szalagot kötöttek.
Szombaton az eltűnt táblát újabbal pótolta a szlovák település önkormányzata és ezen felül a korábban megígért beton virágládákat is kihelyezték az út közepére, hogy megakadályozzák ezzel is az útszakaszon áthaladó gépjárműforgalmat.
A helyiek szerint ez több esetben is problémát okozhat, hiszen korábban is jellemző volt, hogy a két országot a kishatáron elválasztó kerítést katasztrófahelyzetben elbontották, hogy szabad átjárást biztosítsanak a tűzoltóknak és a mentőknek. Ez a lehetőség a virágládák lerakásával megszűnik.

-bg-

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!