Magyarország

2008.03.05. 14:50

Ítélethirdetés a boldogkőváraljai papgyilkosság ügyében

<p>Miskolc - Közel fél száz év fegyházat kaptak a boldogkőváraljai papgyilkosság vádlottjai. <DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/B_r_s_g_2008_03_06_/Bildseite1.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Bíróság 2008.03.06." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Papgyilkossag-itelet.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Szerdán délután hirdette ki az ítéletét a B.-A.-Z. megyei bíróság dr. Czibrik Attila vezette bírói tanácsa, és az 5 perbe fogott személy közül - az ügyészi indítvánnyal egyezően - az első-, másod-, harmad- és negyedrendű vádlottakat eltérő minősítéssel ,de nyereségvágyból elkövetett bűncselekményben mondták ki bűnösnek. Sorrendben 14, 13, 10 és 8 év fegyházat szabtak ki a vádlottakra, akik közül két férfi már előzetes letartóztatásból, bilincsben érkezett a tárgyalóterembe.

A negyedrendű vádlott asszony még a délelőtti tárgyalás után rosszul lett a folyosón és mentő elvitte, ezzel azonban az ítélethirdetést nem akadályozta meg. A bíróság közölte, hogy már a kórházban gondoskodtak előzetes letartóztatásba helyezéséről, onnan egyenesen a börtönbe viszik. Az ugyancsak eddig szabadlábón lévő harmadrendű vádlott nőt a határozat hírdetés után azonnal megbilincselték és őt is a börtönbe vitték.

A tárgyalótermet megtöltötték a vádlottak rokonai, a bíróság azonban előre felkészült és nagyszámú fegyőr és kommandósok vigyáztak a rendre. Kisebb bekiabálások, megjegyzések elhangzottak a sorokból, sőt az egyik vádlott is megjegyzést tett a bíróságra, de rendőri intézkedésre nem volt sor. Az ítéletek nem jogerősek.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!