Magyarország

2008.05.25. 14:28

MSZP: Törvény írja elő a médiakuratóriumok kiegészítését

<p>Budapest - A Fidesz által is megszavazott médiatörvény egyértelműen előírja, hogy a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségeiben a kormány és az ellenzék jelöltjei fele-fele arányban vegyenek részt - áll Schiffer János szocialista képviselő vasárnapi közleményében.</p>

A politikus Cser-Palkovics András helyettes Fidesz-szóvivő délelőtti közlésére reagált, amely szerint a kormány ráteszi kezét a közmédiumokra, amikor kiegészíti a kuratóriumi elnökségeket azután, hogy az SZDSZ ellenzékbe került.

A koalíció felbomlása óta a közmédiumok kuratóriumi elnökségeiben három, a kormánypárt által delegált kurátor van, szemben az ellenzéki pártok által jelölt héttel - áll Schiffer János közleményében. A szocialista képviselő szerint a kiegészítés nélkül a közmédiumok működése, vezető testületeinek minden döntése törvényellenes, jogilag támadható volna.

A közlemény szerint a Fidesz számára egyetlen törvény létezik: a saját érdeke. A Fidesz-kormány idején kizárólag kormánypártiakból álló csonka kuratóriumi elnökségek működtek. Eszerint Fidesz-kormányzás idején a kormánynak a kurátori helyek száz százaléka jár, szocialista kormányzás idején pedig még ötven se - olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!