Magyarország

2008.10.11. 18:49

Almássy Kornél nem adja vissza mandátumát

<p>Felmerült az MDF Országos Választmányában az a lehetőség, hogy Almássy Kornél adja vissza mandátumát, és ezzel stabilizálja a párt helyzetét - ezt mondta a választmány szombaton megválasztott új elnöke a testület ülése után. Makay Zsolt szerint visszahívásra az alkotmány nem ad lehetőséget, de Almássy Kornél önként segíthetne, "ha fontos számára a Magyar Demokrata Fórum" - fogalmazott. "Képtelenség" - így reagált a Független Hírügynökségnek Almássy Kornél, aki megismételte, hogy szerinte új tisztújítás kellene az MDF-ben.</p>

"Annyi sértés, fenyegetés ért engem az elmúlt hetekben, hogy lehetetlen ezek után ilyen gesztust tenni" - fogalmazott Almássy Kornél a mandátum visszaadásáról szóló javaslattal kapcsolatban. A pártvezetésben semmi önkritikát illetve szándékot nem tapasztal arra, hogy saját magukban is keressék az okot az MDF-ben kialakult helyzetért - tette hozzá.

Almássy Kornél megismételte: elkerülhetetlennek tartja az ismételt tisztújítást, hogy kivezessék az MDF-et ebből a helyzetből. Elmondta, hogy jogászok már vizsgálják az MDF szeptember 27-i országos gyűlésének körülményeit, az esetleges szabálytalanságokat, és arra is választ keresnek, hogyan lehetne ismételt tisztújítást összehívni esetleg - mondta.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!