Magyarország

2008.11.22. 16:51

Az áremelkedés mellett a bizonytalanság az idősek legfőbb problémája

<p>A bizonytalan 13. havi nyugdíj, az energia - és az alapvető élelmiszerek árának emelkedése, valamint a kiszámíthatatlan jövő a legnagyobb problémájuk a mai magyar időseknek - ezt mondta Iván László, az Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának fideszes tagja szombaton Veszprémben.</p>

Iván László szerint nem csak gazdasági, hanem megélhetési válság is van ma Magyarországon. Hazánk idősödő ország, mert minden 5. ember 60 évnél öregebb. Megkerülhetetlen a kérdés tehát, hogy az állam hogyan bánik az idősekkel, és a ma megoldásaival milyen holnapot tud biztosítani nekik - mondta.

Az idősek legnagyobb problémája ma az, hogy nem tudják, mire számíthatnak a jövőben, egyik napról a másikra élnek és a legtöbben úgy érzik, hogy nincs már rájuk szükség. Emellett az energia - és élelmiszerárak emelkedése valamint a 13. havi nyugdíj módosítása is ellehetetleníti helyzetüket - hangzott el.

Iván László elmondta, a 13. havi nyugdíj megmentéséért jövő héten kedden a Fidesz név szerinti szavazást kér a Parlamentben.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!