Magyarország

2008.11.13. 19:11

Fidesz: az IMF-hitel körüli ellentmondás a kormányfő alkalmatlanságát mutatja

<p>Budapest - Vitatja a Fidesz a patikaliberalizáció sikerességét. Az ellenzéki párt szerint ugyanis nem lettek olcsóbbak a népszerű orvosságok, és sok kis gyógyszertárnak kellett bezárnia.</p>

A Fidesz kritizálta azt is, hogy a kormány mindössze 20 ezer forintot akar adni a közalkalmazottaknak. Az IMF-hitellel kapcsolatban pedig azt mondják: a kormányfő alkalmatlanságát bizonyítja a kölcsön körüli bizonytalanság.

A Fidesz szerint megbukott a kormány patikaliberalizációs törvénye, egyetlen célt sem tudott ugyanis teljesíteni. Így reagált az ellenzéki párt szóvivője Székely Tamás csütörtöki tájékoztatására. Az egészségügyi miniszter a kormányszóvivőin azt mondta, az emberek pozitívan vélekednek a patikaliberalizációról. Szijjártó Péter viszont azt írja közleményében, hogy a sokszor vásárolt gyógyszerek nem lettek olcsóbbak, a vidéki kisgyógyszertárak pedig sorra csődöt jelentenek, újabb komoly nehézségeket okozva a vidéken és a kistelepüléseken élő embereknek.

A Fidesz szerint arcátlan, hogy a kormány 20 ezer forinttal akarja kiszúrni a közszférában dolgozók szemét, miközben a "brutális" megszorító intézkedések rég nem látott helyzetbe hozzák a közalkalmazottakat - olvasható Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének csütörtöki közleményében.

Szijjártó Péter szerint világosan látszik, hogy a kormánynak fogalma sincs az ország eladósításának folyamatáról. A Fidesz szóvivője csütörtöki közleményében azt írja az IMF-hitellel kapcsolatban, hogy míg Gyurcsány Ferenc október végén azt mondta, hogy várhatóan november elején kötik meg a hitelszerződést, addig néhány nappal később úgy fogalmazott, hogy több napba vagy hétbe is beletelhet, mire megszületik a szerződés. Az ellenzéki párt szerint a feltűnő ellentmondás is a kormányfő teljes alkalmatlanságát bizonyítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!