Magyarország

2008.11.02. 16:22

Lemond az MDF a képviselői költségtérítés 18 százalékáról

<p>A MDF Országos Választmányának Elnöksége felkéri a párt parlamenti frakcióját, hogy novembertől mondjanak le a képviselői költségtérítés 18 százalékáról. A párt választmányi elnöksége ezt javasolja a többi országgyűlési képviselőnek is - olvasható a párt országos választmányi elnökének vasárnapi közleményében.</p>

Az MDF szerint akkor lehet az emberek megértését kérni, ha a politika önmagán kezdi a megszorításokat - indokolta az MDF javaslatát közleményében Makay Zsolt. A javaslat értelmében az MDF-frakció lemondana a költségtérítés 18 százalékáról. Nem az alapilletmény egyötödéről mondanának le, hiszen az arányosan adóbevétel-kiesést jelentene az államháztartásnak, a költségtérítések 18 százaléka a viszont az állami költségvetésében marad.

A pénzügyi problémák megoldását a párt továbbra is egy radikális adócsökkentésben látná. Ez 2010-től 18 százalékos, egykulcsos adó bevezetését jelentené a párt szerint. Ahhoz, hogy Magyarország ne adósodjon el teljesen, megőrizze stabilitását, s hogy idővel újra növekedési pályára állhasson, ma mindenkinek áldozatot kell vállalnia - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!