Magyarország

2008.12.24. 09:07

Helyreállt a közlekedés a vasúton

<p>Helyreállt a vasúti közlekedés a sztrájkot követő 24 óra után. A belföldi forgalomban már valamennyi járat közlekedik, és a nemzetközi vonatok nagy része is megérkezett Budapestre - mondta a Független Hírügynökségnek Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.</p>

Késésekre a továbbiakban is lehet számítani a nemzetközi vonatközlekedésben, hiszen a külföldi vasúttársaságok a sztrájk miatt nem indították el budapesti járataikat.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSzSz) sztrájkja december 14-e óta tart, és kedden sem tudtak megegyezni a MÁV vezetésével. Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke a Független Hírügynökségnek a keddi egyeztetést követően azt mondta: januárig nem lesz munkabeszüntetés, a szakszervezet ugyanis nem akar azoknak kárt okozni, akik az ünnepek alatt meg akarják látogatni szeretteiket. Az alelnök hozzátette: ha nem lesz továbbra sem megegyezés, "januárban nem lesz karácsony".

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!