Magyarország

2010.06.06. 08:37

Kitelepítések Felsőzsolcán is

<p>Összességében javult az éjjel az országban a bel- és árvízvédelmi helyzet, a Borsod megyei Felsőzsolcára azonban éjjel betört a víz, így onnan 500 embert kellett kitelepíteni.</p>

Az áradások miatt eddig 3100 embert kellett kiköltöztetni otthonából. A védekezésben csaknem 18 ezren vesznek részt - mondta a Független Hírügynökségnek vasárnap reggel Dobson Tibor, a miniszteri biztos szóvivője.

Borsod megyét leszámítva összességében javult az elmúlt egy napban az ár- és belvízvédelmi helyzet - mondta Dobson Tibor. Továbbra is árad a Duna és a Tisza is. A két nagy folyón egyelőre nem volt szükség tömeges kitelepítésekre, csupán a Dunakanyar környékén kellett néhány családnak elhagynia otthonát.

Rosszabb a helyzet viszont Borsod megyében. Az országban eddig összesen 3100 embert telepítettek ki az árvíz miatt, közülük csaknem háromezren Borsodban élnek. A kitelepítettek száma éjjel nőtt 500 fővel, ugyanis Felsőzsolcára betört a víz. Dobson Tibor szerint a településen további kitelepítések várhatók, előreláthatólag még 2-300 embernek kell elhagynia otthonát.

Borsod megyében összesen 17 ezer 900-an dolgoznak az árvíz miatt, 1500-zal többen, mint szombaton. Sok önkéntes a fővárosból érkezett - tette hozzá a szóvivő.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!