Magyarország

2010.07.22. 12:32

Elhalasztották a Balaton-átúszást

<p>Elhalasztották a szombatra meghirdetett Balaton-átúszást - mondta el a Független Hírügynökségnek Szántó László, főszervező. A tervek szerint az új időpont jövő szombat, vagyis július 31-e. Azért döntöttek így, mert a kérdéses időben erős lesz a szél a Balaton térségében, emellett többfelé várható zápor, zivatar.</p>

Egy héttel elhalasztották a most szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglárközti Balaton-átúszást. Erről csütörtökön, dél körül döntött a szervezőbizottság és a vízirendészet vezetése a Siófoki Obszervatóriumban.

A rendezvény új időpontja a tervek szerint így július 31-e. A meteorológiai szolgálat véleménye szerint úgynevezett "frontbetörés" várható péntekről szombatra, ami nagyon erős széllel, záporral, zivatarral jár a Balaton térségében, amely várhatóan vasárnap is tart majd. Emellett még hétfőn és kedden is hűvösebb, szeles időre lehet számítani.

Szántó László emlékeztetett: tavaly is el kellett halasztani az átúszás első időpontját. Akkor egyébként 9299-en vettek részt a megmérettetésen. Az idei rendezvényre ugyancsak közel tízezer embert várnak.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!