Magyarország

2010.07.24. 17:40

Leomlott a löszfal - két gyerek halt meg Ságváron

<p>Két gyerek halt meg szombaton délután Ságváron, miután leomlott egy löszfal - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.</p>

Egy 5 és fél éves kisfiú és egy 11 éves kislány halt meg szombat délután Ságváron, miután rájuk omlott egy löszfal. A gyerekeket azonnal kiásták, de az életüket már nem tudták megmenteni. A löszfal ráomlott egy fiatalemberre is, a föld egészen a mellkasáig ellepte. Azt, hogy állapota mennyire súlyos, egyelőre nem tudni.

A baleset szombat délután történt, Ságvár külterületén. Egy család tagjai egy lakóháznál támfalakkal akarták megerősíteni a löszfalat, az alaphoz pedig gödröt ástak. Ekkor indult meg a föld, amely három emberre zuhant rá: két gyerekre és egy fiatalemberre. Bár azonnal kiásták őket, a 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem tudták megmenteni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere. A fiatalembert mellkasig temette be föld, azt egyelőre nem tudni, állapota mennyire súlyos.

Úgy tudni, a család nem járt el szakszerűen, ugyanis ilyenkor szakaszosan kell ásni, különben - ahogy most is - könnyen leomlik a föld.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!