Magyarország

2010.08.10. 17:11

ALSÓÖRSI LÖVÖLDÖZÉS - Szerdán temetik a 21 éves fiatalembert, pénteken Gamauf Jánost

<p>Szerdán helyezik végső nyugalomra Alibánfán az alsóörsi lövöldözés egyik áldozatát, egy 21 éves fiatalembert. A másik áldozat, Gamauf János temetése pénteken 11 órakor kezdődik Balatonalmádiban, Vörösberény városrészben. A 29 éves főtörzsőrmester temetéséről kizárják a nyilvánosságot.</p>

Balatonalmádi alpolgármestere elmondta azt is, hogy a lelőtt főtörzsőrmester családjának felajánlották segítségüket, de ők eddig nem éltek vele. Hoffmann Gyöngyi hangsúlyozta: a temetést nem ők szervezik, de a rendőrség a helyszín biztosításához kért tőlük segítséget.

Mint ismert, múlt szerda hajnalban lőttek rá Gamauf Jánosra Alsóörsön, miközben egy autót igazoltatott. A 29 éves főtörzsőrmester valamint az ellenőrzött autóban ülő 21 éves fiatal életét vesztette, egy harmadik fiatalember pedig súlyosan megsérült. Valószínűleg a lövöldöző autóját és mellette a holttestét találták meg később egy erdős területen Alsóörs és Felsőörs között. A férfi öngyilkos lett. Pintér Sándor belügyminiszter elfogadta az országos rendőrfőkapitány előterjesztését, és szolgálati halottá nyilvánították az alsóörsi lövöldözésben meghalt rendőrt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!