Magyarország

2010.08.09. 14:41

Csaknem 150 millió forintot adományoztak az árvízkárosultak javára

<p>Az adományozók és a hazai telekommunikációs iparág összefogásával csaknem 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak javára 1749-es segélyvonalon. Az összeg a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el az érintettekhez.</p>

Csaknem 150 millió forint értékű adomány érkezett SMS-ek és telefonhívások formájában a szolgáltatók összefogásával megnyitott 1749-es segélyvonalra - tájékoztatott hétfőn a Magyar Vöröskereszt. Ez több mint 745 ezer hívást, illetve SMS-t jelent három hónap alatt.

Az összeget a májusban és júniusban pusztító heves viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére közösen gyűjtötték a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. május 19-től a segélyvonalra érkező hívás és SMS teljes, 200 forintos összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják. A beérkezett adományokból segítik a rászoruló családokat, az otthonok újjáépítését, építőanyagok és építési kellékek beszerzését.

- Függelten Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!