Magyarország

2010.08.23. 16:56

Családi tragédia Ácson - a kórházban nem találták betegnek az öngyilkosság miatt bevitt apát

<p>A kórházban semmi jelét nem találták az orvosok annak, hogy pszichés betegsége lett volna annak a férfinek, aki a gyanú szerint augusztus 18-ára virradó éjjel ácsi házukban megölte feleségét és két nevelt gyermekét, majd magával is végzett.</p>

Kollár Zoltán, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház főigazgatója a Független Hírügynökségnek hétfőn elmondta, hogy a férfit augusztus 14-én, nem sokkal éjfél előtt, egy hozzátartozója kérésére mentővel vitték be hozzájuk, mert öngyilkos akart lenni. Vizsgálatok után az éjszakát gyakorlatilag átaludta. Reggel, majd délelőtt újra megvizsgálták más-más orvosok, de nem találtak nála pszichés zavarra, vagy más betegségre utaló jelet. Az öngyilkosság ugyanis nem betegség, hanem egy megoldatlan helyzetből adódó állapot - tette hozzá a főigazgató.

Nem akart kórházban maradni

A férfinek felajánlották, hogy segítenek neki, maradjon bent tovább a kórházban, de ő nem élt ezzel a lehetőséggel, hanem másnap egy rokona kíséretében hazament. A kórházban sem előtte, sem a gyilkosság előtti napokban ezen az egy alkalmon kívül nem kezelték. Mivel nem találtak nála betegséget, illetve információ átadásával nem bízta meg őket a férfi, ezért nem volt lehetőség arra, hogy a családsegítő szolgálatot értesítsék - tette hozzá a Független Hírügynökség kérdésére a főigazgató.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a 28 éves nevelőapa, a 27 éves anya és a 9 és 10 éves gyermekek holttestére augusztus 19-én, csütörtökön találtak rá a rendőrök egy ácsi családi házban. A szomszédok kedden még látták a családot, szerdán azonban már nem. Valószínű, hogy a gyilkosság szerdára virradó éjszaka történt, a rendőrség szerint anyagi nehézségek állhattak a háttérben.

A fiatalember mindegyik gyilkosságot más-más eszközzel követette el, a késeket pedig minden esetben az áldozat mellé helyezte. Az asszonnyal 12, míg a gyerekekkel 30, illetve 50 késszúrással végzett. Miután meggyilkolta szeretteit, a férfi megfürdött és átöltözött, majd felakasztotta magát.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!