Magyarország

2010.08.23. 19:16

Eszméletlen férfit mentettek a Balatonnál

<p>Mentőhelikopter szállította kórházba hétfőn azt a férfit, akit délután öt óra után, a vízből mentettek ki vitorlázók Balatonvilágosnál a Balatonból. A helyszínre az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) Rupert mentőhajóját hívták, a mentők és a vízimentők közösen fogtak az eszméletlen férfi állapotának stabilizálásához.</p>

Mire a mentőegységek a helyszínre értek, a férfit az őt kimentő vitorlázók a partra vitték, ahol a OMSZ és a VMSZ munkatársai közösen stabilizálták az állapotát. A férfi egy felfújható játékról fordult a vízbe a balatonvilágosi kikötő közelében. Körülbelül két percet volt a víz alatt mire kihúzták. Ekkor már eszméletlen volt, s nem tért magához az ellátás közben sem.

Amikor a mentők a helyszínre értek, akkor megállapították, hogy a férfi keringése nem szűnt meg és lélegzik. Mikor sikerült stabilizálni az állapotát, akkor mentőhelikopterrel - nem egészen egy órával a riasztást követően - kórházba szállították - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!