Magyarország

2010.08.15. 17:53

Gyűjtést rendeztek a löszfal omlás áldozatainak Ságváron

<p>Jótékonysági koncerten gyűjtöttek pénzt vasárnap Ságváron azoknak a családoknak, amelyek elvesztették gyermeküket a júliusi löszfal omlásban.</p>

Három hete két kisgyermek halt meg, amikor egy ház udvarában rájuk omlott tíz köbméter föld. A házban lakó családnak azóta ki kellett költöznie otthonából, mert az épületet életveszélyessé nyilvánították. A másik család pedig már a tragédia előtt is nehéz körülmények között élt - mondta el a Független Hírügynökségnek Kecskés Gábor polgármester.

Több mint száz néző és ugyanennyi fellépő gyűlt össze vasárnap délután a ságvári kultúrház udvarán a jótékonysági koncerten. Belépőt nem szedtek, egy becsületkasszába adakoztak a megjelentek. Az egyik néző, Krista Zoltán a Független Hírügynökség tudósítójának elmondta, hogy bár nem ismerte az áldozatokat, együtt érez velük és segíteni szeretne.


Ki kellett kiköltözniük otthonukból

A tragédia helyszínén lakó családnak múlt héten kellett kiköltöznie otthonából miután a házat életveszélyessé nyilvánították, mert a szakértő szerint a löszfal bármikor újra megindulhat, és veszélyezteti az épületet. Most albérletben laknak. Kecskés Gábor elmondta: a család önerőből nem tudja megerősíteni a löszfalat, ezért gyűjtenek pénzt, de érkeztek felajánlások is: volt, aki munkaerejét, más építőanyagot ajánlott fel, hogy megoldhassák a problémát. A polgármester bízik benne, hogy egy két hónapon belül visszaköltözhet a család otthonába.

A tragédiában elhunyt másik gyermek családja már a haláleset előtt is nehéz körülmények között élt, rajtuk is szeretnének segíteni - mondta el Kecskés Gábor.

Július 24-én a Somogy megyei Ságváron két család dolgozott együtt, a löszfalat akarták megerősíteni egyikük otthonánál. A támfal alapjaihoz ástak árkot, a tíz köbméternyi föld ekkor zuhant rá egyikük, illetve másikuk gyermekére hét méter magasból. Bár azonnal kiásták őket, az 5 és fél éves kisfiú és a 11 éves kislány életét már nem tudták megmenteni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!