Magyarország

2010.08.06. 16:11

Megnyílt a nógrádi megyeszékhely első szociális boltja

<p>Magyarországon jelenleg 109 szociális üzlet működik, többségükben a gazdák zöldség- és gyümölcsáruit kínálják. A hazai termékeket kedvezményes áron forgalmazó üzletek száma azonban akár ezerre is nőhet - nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára a nógrádi megyeszékhely első szociális boltjának megnyitóján pénteken, Salgótarjánban.</p>

A szociális bolthálózat népszerűségét jelzi, hogy az iránta való érdeklődés alapján hamarosan akár ezer üzlet is tagja lehet a. hálózatnak. Az eddig megnyíltak közül pedig mindössze csak néhány zárt be, s az sem a veszteségesség miatt. Üzleteik forgalma kielégítő, s ennek révén kiváló hazai termékekkel látják el országszerte a vásárlókat - tette hozzá a Magosz főtitkára.

Tatár Csaba, az önkormányzati tulajdonú Salgó Vagyon Kft. ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a salgótarjáni Beszterce lakótelepen egy üresen álló, de korábban évtizedeken át húsboltként működő üzlethelyiséget kedvezményesen adtak egy helyi vállalkozónak a szociális bolt céljára. A nógrádi megyeszékhelyen önkormányzati testületi döntéssel határoztak tavasszal a szociális boltok nyitásáról. Ősszel további négy-öt ilyen üzletet nyitnak - többek között a peremkerületi városrészek ellátására.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!