Magyarország

2010.08.08. 18:22

Startra kész a Sziget

<p>Hatezernél is többen építették a Sziget fesztiválvárost az elmúlt körülbelül két hétben, a hetvenhat hektáros területen már szinte teljesen befejezték az előkészületeket- mondta vasárnap a Hajógyári szigeten Gerendai Károly, a hétfőn kezdődő programsorozat főszervezője.</p>

Hozzátette: hetvenötezren tudnak egyszerre fesztiválozni, és hozzávetőleg nyolcezren dolgoznak majd azon, hogy minden rendben legyen a Szigeten. A pénteki esős idő megnehezítette a fesztiválváros építőinek dolgát, hiszen sokfelé hatalmas sár borította a Hajógyári szigetet, a felázott talajt el kellett szállítani, helyette pedig homokot kellett a helyszínre hordani. A munkák nagy részével már végeztek, és már a "szigetelők" közül is többen sátrat vertek.

A mínusz egyedik napon a Kispál és a Borz búcsúzik

Hétfőn, vagyis a mínusz egyedik napon a Kispál és a Borz búcsúkoncertje lesz, kedden három helyszínen lesznek programok: a Reggae&Ska Ünnep, a Cseh Tamás emlékkoncert és a Magyar Jazz Napja várja majd a vendégeket. Szerdától öt napon át ötvenöt helyszínen lesznek programok. Várhatóan a hétvégi Iron Maiden és a Muse vonzza majd a legtöbb érdeklődőt.

Az eddigi adatok alapján a heti jegyekből valamivel kevesebb fogyott, mint a korábbi években, míg napi jegyekből többet adtak el a szokásosnál. Ez Gerendai Károly szerint a gazdasági válság miatt van így. További részletek a www.sziget.hu internetes oldalon találhatók.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!