Magyarország

2010.08.09. 15:06

Társasjátékkal a diszkrimináció ellen

<p>A fővárosi Gödör Klubban tesztelik elsőként az "Egymásra lépni tilos!" nevű antidiszkriminációs társasjátékot hétfőn kora este. Megjelenését és szabályait tekintve egy hagyományos társasjátékról van szó, de a tartalma itthon újdonságnak számít.</p>

A Budapest Esély Nonprofit Kft. 2010-ben indította antidiszkriminációs kampányát "Egymásra lépni tilos!" címmel. Ehhez kapcsolódik az ugyanilyen nevű társasjáték. Az ötlet megvalósítását Pierro és munkatársai vállalták: ők dolgozták ki a játék arculatát, szabályait és szakemberek útmutatása alapján a kérdéseket.

Hagyományos táblás játékról van szó, 3-6 ember játszhatja. Az elején megállapodnak a résztvevők, mennyi ideig tart a játék vagy hány kört mennek - de legalább kettőt érdemes. Vannak a játékhoz szerencsekártyák és feladatkártyák, utóbbiakon diszkriminációs kvízkérdések vannak vagy feladatok. A helyes válaszokkal zsetonokat lehet gyűjteni. Az győz, aki hamarabb megteszi a kört, holtverseny esetén pedig a zsetonok száma dönt.

Kétféle is létezik a játékból

Két prototípust készítettek a társasjátékhoz. Az egyik nagyobb, földre teríthető, körbeülhető, a másik egyszerű asztali. Mindkettőt bemutatják hétfő délután fél hattól a fővárosi Gödör Klubban, ahol bárki ingyen tesztelheti a játékot. A hét közepétől a Civil Szigeten is lehet "Egymásra lépni tilosat" játszani - mondta a Független Hírügynökségnek hétfőn Garadnay Tea, a Budapest Esély munkatársa, Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda vezetője.

Ha beválik és találnak támogatókat, gyártanának még a társasjátékból, és igény esetén középiskolába, civil szervezetekhez küldenék el. Később esetleg bolti forgalomba is kerülhet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!