Magyarország

2010.09.24. 14:14

Perek indultak a salgótarjáni városvezetés ellen

<p>Több pert is indított egy ingatlanfejlesztő társaság a salgótarjáni városvezetés, illetve a nógrádi megyeszékhely önkormányzata ellen. Első körben mintegy nyolcvan millió forint kártérítést kérnek a beruházásuk késleltetéséért, ha azt megnyerik, el sem kezdik a munkát, de elmaradt haszonként másfél milliárd forintos követeléssel állnak elő - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Az ügy előzménye, hogy a nógrádi megyeszékhely déli részén, egymáshoz közel akar bevásárlóközpontot építeni a Magnum Hungaria Zeta Kft., valamint a Center Invest Salgótarján Kft., s mindkét cégnek szüksége van egy bekötőútra. A tervezett hipermarketekhez vezető út egy részen a Magnum területén futna, viszont a polgármester a másik cégnek is elkötelezte magát, hogy utat építhet a területen. Mivel a két cég közt egyezség nincs, egyik sem építkezik.

Beperelték az önkormányzatot

Tavaly a Center Invest 2 millió 250 ezer euróra, valamint 307 millió forintra perelte be az önkormányzatot, mivel a területet az út feltételével vásárolták meg, a kisajátítás viszont nem történt meg. A polgármester ezt követően megállapodásként ismerte el a Center Investnek tett ígéretét, így az elállt a pertől, s kérte a Magnum földterületének kisajátítását az Államigazgatási Hivataltól.

Erre válaszként most viszont a Magnum indított pert a késedelemért, valamint hűtlen kezelés miatt büntető feljelentést a polgármester ellen. Jogi képviselőjük pedig jelezte, ha nyernek, a velük szemben tanúsított ellenséges magatartás miatt elállnak a befektetői szándékuktól és elmaradt hasznukat, másfél milliárd forintot követelnek az önkormányzattól. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere kampánytémának minősítette a probléma felvetését, s közölte: peres ügyekben egyébként sem kíván nyilatkozni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!